Cranio-sacraal-leudal

In balans met klank en stilte

Over mij


Mijn naam is Liesbeth Schroen, ik ben getrouwd en sinds de negentiger jaren moeder van een zoon en dochter. Door mijn eigen chronische huidklachten, kwam ik terecht in de natuurgeneeskunde. Hier vond ik genezing van mijn psoriasis.
Dit heeft geresulteerd in een nieuwe levensweg, die mij gebracht heeft naar diverse vormen van natuurgeneeskunde. Na een brede scholing in diverse richtingen heb ik me uiteindelijk toegelegd op cranio sacraal therapie, harp therapie, stervensbegeleiding, muziekwaterbed therapie en neurofeedbacktraining. Daarnaast is Pansori Living Sound een laatste loot aan mijn therapieboom, waardoor mijn werk met de klanken van de stem verrijkt kan worden. Stilte, klank en ruimte vormen zo de basis ingredienten van de therapie in mijn praktijk.


Alle jaren dat ik me hierin verdiept heb, ben ik steeds meer geinspireerd geraakt door de natuurlijke geneeskracht van de mens. Vooral de eenvoud heeft me diep geraakt.
Door kwaliteits aandacht komt een mens tot ontplooiing en dat zorgt voor meer bewust-zijn, groei, gezondheid en welzijn. Nu ik zelf een aantal chronische klachten heb overwonnen, draag ik dit werk met veel liefde en plezier uit voor mijn medemens.

Cranio-sacraal therapie geeft ruimte aan het oorspronkelijke potentieel van de mens.


Wilt u graag weten wat cranio-sacraal therapie u te bieden heeft? Neem dan gerust contact met mij op via de contactpagina.Zilveren Maan (voorheen was de naam van mijn praktijk Zilveren Maan; sinds 2020 Praktijk Sound and Silence).

Zilveren Maan is een vlinder die vrij zeldzaam in Nederland voorkomt . Zijn leefgebied is te vinden op vochtige, schrale gras- en veenlanden en bloemrijke hooi- en rietlanden.

Verder symboliseert de maan en zilver het vrouwelijke aspect, de yinne kwaliteiten. Deze dragen bij aan de kwaliteit van mijn manier van werken. Door de ontwikkeling van voelende kwaliteiten kunnen we evenwicht maken met onze ratio, zodat hoofd, hart en handen samen kunnen werken in ons leven.Ik volgde de opleiding tot cranio-sacraal therapeute onder bezielende leiding van Etienne Peirsman en zijn mede docenten aan de PCSA te Bussum.


Mijn eindwerken tijdens deze studie gingen over:

Chakra evolutie in de cranio sacraal therapie

Cranio sacraal therapie bij stervensbegeleiding.

Etienne Peirsman
Voor de muziekwaterbed therapie volgde ik opleiding bij de ontwikkelaar van deze therapie muziektherapeut Math Hansen.

Hij ontwikkelde gedurende 30 jaar de huidige vorm van muziekwaterbed therapie en heeft vele mensen geholpen in de gehandicaptenzorg, palliatieve zorg en bij pijnbestrijding.

Math Hansen aan het werk met het muziekwaterbed


Voor de harptherapie volg ik de opleiding International Harp therapy Program van Christina Tourin uit San Diego Californie. Deze opleiding - IHTP Europe- wordt vanaf juli 2015 gegeven in De Vlindertuin, het Centrum voor Helende Kunsten waar ik met mijn praktijk gevestigd ben. Aan deze opleiding verzorg ik de therapeutsiche vorming en psychologische lessen.

Voor de opleiding om te werken met een helende stem volgde ik de Pansori Living Sound opleiding van Yvonne de Bruyn en de Helende Stem opleiding van Loucas van den Berg. De frequenties van afgestemde klanken voeden lichaam, ziel en geest en creeeren nieuwe mogelijkheden in het leven van de ontvanger van de klanken.


Verder volgde ik opleidingen in de kinesiologie, Reiki, sjamanisme, neurofeedbacktraining, spirituele stervensbegeleiding, creatieve therapie, medische basisvakken, psycho-sociale vorming en psychopathologie.

Harp therapie aan het bed